Składniki: 40 ml Scotch Whisky 20 ml czerwonego wermutu 1 kropla Angostury Bitters skórka cytrynowa kilka kostek lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać whisky, wermut oraz angosturę. Dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i udekorować skórką z cytryny.
Tag: alkohol
Listy
Drink z whisky Pawła
by Paweł Tucholski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml whisky 10 ml wytrawnego wermutu 10 ml czerwonego wermutu 1 kropla Angostury Bitters kawałek skórki cytrynowej kilka kostek lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać whisky, wermut i odrobinę angostury. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu. Udekorować skórką z cytryny.
Listy
Uśmiech
by Konrad Niemyjski • • 0 Comments
Składniki: 4 miarki Bourbona 2 kostki cukru 4 łyżeczki angostury 4 kostki lodu 2 plasterki pomarańczy skórka cytryny Sposób wykonania; Do shakera wlać Burbon oraz angosturę. Wrzucić kostki lodu oraz cukru. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Udekorować plasterkami pomarańczy i skórką cytrynową.
Listy
Klaun
by Karolina Tatar • • 0 Comments
Składniki: 2 miarki Bourbona 1/2 miarki soku z limetki 1/2 miarki grenadyny kilka kostek lodu pomarańcza Sposób wykonania: Do shakera wlać Burbon, sok z limetki oraz grenadynę. Dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i udekorować cząstkami pomarańczy.
Listy
Róża
by Żaneta Murzyn • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Scotch Whisky 8 kropli wódki anyżowej Pastis 1 białko 1 barowa łyżka cukru pudru sok z 1/2 cytryny woda sodowa 1 plaster cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać whisky, wódkę, sok z cytryny. Dodać cukier, białko oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać. Uzupełnić woda sodową. Udekorować plasterkiem cytryny.