Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: alkohol

Maczeta

Składniki: 40 ml tequili 10 ml koniaku 10 ml soku z limonki 5 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Szwędacz

Składniki: 100 ml białego wytrawnego wina 20 ml rumu 10 ml likieru miętowego 10 ml wódki 10 ml soku z limonki Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Rozbitek

Składniki: 80 ml czerwonego, wytrawnego wina 20 ml rumu 30 ml ginu 20 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Daisy

Składniki: 100 ml białego, wytrawnego wina 20 ml likieru jajecznego 10 ml rumu 10 ml soku z cytryny 10 ml syropu z granatów Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.