Składniki:
· 50 g boczku wędzonego
· oliwa z oliwek
· 1 cebula
· 100 g marchewki
· 100 g selera naciowego
· 2 ząbki czosnku
· 500 g mięsa wołowego
· 2 puszki pomidorów
· 50 g suszonych grzybów
· świeża bazylia
· świeże oregano
· 500 g makaronu penne
· 1 bulionetka Bulion wołowy KNORR
· ½ szklanki startego parmezanu
Sposób przyrządzenia:
Podsmaż w garnku pokrojony w kostkę boczek, dodaj warzywa starte na tarce oraz mięso mielone. Smaż całość, aż soki odparują do końca. Dodaj zmiksowane pomidory i gotuj około 10 minut. Dodaj pokruszone grzyby, zioła i przyprawy, gotuj następne 10 minut.
Ugotuj makaron w dużej ilości wody.
Dopraw sos bulionetką Bulion wołowy KNORR i dokładnie wymieszaj.
Makaron odcedź i od razu przełóż do sosu, dokładnie wymieszaj i wszystko przełóż do naczynia, w którym danie będzie serwowane.
Podawaj makaron posypany parmezanem.{hidetags}