Składniki:
· 200 ml mleka
· 100 g mąki pszennej
· 1 jajko
· olej do smażenia
· 1 cebula
· 300 g świeżego lub mrożonego szpinaku
· 200 g startego sera gouda
· 200 g białego tłustego sera
· 200 g startego parmezanu
· 2 Mini Kostki Czosnek KNORR
· 1 Fix Spaghetti Napoli KNORR
· 100 ml śmietany 22%
· 2 łyżki startego żółtego sera
Sposób przyrządzenia:
Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki i jajka – usmaż z niego cienkie naleśniki.
Przesmaż na oliwie cebulę pokrojoną w kostkę, dodaj szpinak, smaż jeszcze chwilę, a następnie odstaw do ostudzenia.
Wymieszaj w misce sery za pomocą widelca, dodaj do nich podsmażony szpinak i wkrusz do masy Mini Kostki Czosnek KNORR . Posmaruj naleśniki tak przygotowanym farszem i zwiń w rulony. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej Fixem Spaghetti Napoli KNORR przygotowanym wg przepisu na opakowaniu, polej śmietaną i posyp serem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut.{hidetags}