Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konkurs: Pychotka i Kamis

Konkurs na przepisyKarnawał – inaczej zapusty – okres zimowych balów, maskarad, pochodów i zabaw. Rozpoczyna się najczęściej w dniu Trzech Króli a kończy w Środę Popielcową. Właśnie się zaczyna więc bawmy się. Czas karnawału to nie tylko czas tańca, to również czas „wielkiego obżarstwa”
Portal Pychotka.pl wraz z dobrze znaną na naszym rynku firmą Kamis – Przyprawy SA ogłasza wielki konkurs na potrawy przygotowane z użyciem mieszanek przyprawowych oferowanych przez tą firmę.

Firma Kamis-Przyprawy to prawdziwy ekspert w dziedzinie doskonale opracowanych mieszanek przyprawowych, z których na szczególną uwagę zasługują mieszanki do przyprawiania mięs.

Niepowtarzalna receptura, starannie dobrane surowce – zioła, przyprawy, warzywa sprawiły, że po smaki Kamis sięga znakomita większość Polaków. Naprawdę warto. Prawdziwy smak tkwi przecież w szczegółach i przyprawach., Wystarczy mieć pod ręką różne smaki mieszanek Kamis, by przygotować wołowinę, wieprzowinę, cielęcinę czy mielone na kilka sposobów. Jeden składnik – wiele możliwości, bo o smaku decydują przecież zioła i przyprawy. A wszystko bez wysiłku i zbędnych wydatków. W mieszankach Kamis odnajdziemy odpowiednio już dobrane przyprawy tradycyjne takie jak pieprz czarny, papryka czy majeranek, przyprawy korzenne, zioła przyprawowe, które sprawiają że mięsa nabierają wyjątkowe smaku, intensywnego aromatu i apetycznego wyglądu. Mieszanki przyprawowe, dzięki naturalnym właściwościom ziół i przypraw, sprawiają również, że mięsa stają „lżejsze” dla naszego żołądka.

Zadaniem konkursu jest stworzenie nowych przepisów kulinarnych z mieszankami Kamis, więc jeśli chcesz poeksperymantować z daniami zapraszamy!

Regulamin konkursu:
1. W skład nadesłanych na konkurs przepisów bezwzględnie muszą wchodzić mieszanki przyprawowe oferowane przez Kamis.
2. Nie będą dopuszczane do konkursu przepisy, które zamykają się w kilku słowach, których jedynym celem jest zwiększanie szans piszącego.
3. Prosimy o utrzymanie podawanych przepisów w niżej podanym standardzie, Wam to nie przysporzy wiele pracy, a administratorom ją znakomicie ułatwi.

Nazwa przepisu
Składniki:
jeden
dwa
trzy

Sposób wykonania:
smażymy, gotujemy etc.
Przepis powinien zostać podpisany:
„Przepis została nadesłany na konkurs Kamis przez (autor)”

Jedna z nagród4. Nie będą dopuszczane do uczestnictwa w konkursie przepisy bez polskich liter takich jak: ą, ę, ł, ó itp., jeśli przyczyną ich braku jest tylko lenistwo publikującego .
5. Zabrania się plagiatów w przepisach konkursowych. Będą one sprawdzane.
6. Konkurs trwa od 16 stycznia do 1 marca 2006 roku
7. Nagrodzona zostanie zarówno aktywność uczestników konkursu jak i najciekawsze przepisy.
8.
Zespół redakcyjny nie odpowiada za plagiaty przepisów, całkowitą odpowiedzialność ponosi przekazujący do publikacji przepis autor.
9. Celem uniknięcia nieporozumień osoby chcące wziąć udział w konkursie proszone są o zarejestrowanie się na portalu.

Tutaj znajdziesz pełną listę przypraw Kamis: www.kamis.pl/x.pro/ModProducts/ShowCategories/

Nagrody:
Nagrodami jest pięć zestawów składających się z:

  • Druga z nagródzestawu noży

  • zestawu 10 mieszanek przyprawowych do mięs

  • książki “Kuchnia pachnąca przyprawami

Dodatkową nagrodą dla autorów przepisów będzie olbrzymia satysfakcja gdyż zostaną one również opublikowane w gazetach i na innych stronach internetowych.

Zwycięzcy konkursu zostaną wyłonieni wspólnie przez redakcję Pychotka.pl i przedstawicieli firmy “Kamis”


Przepisy nadsyłamy poprzez forum konkursowe



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *