Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karkówka z pieczarkami

Składniki:
· 500 g pieczarek
· 2 cebule
· 1 opakowanie Fix Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca KNORR
· 50 ml oleju słonecznikowego
· 2 łyżki tartej bułki
· 1 pęczek pietruszki
· 1 kg karkówki bez kości
· 1 Sos do pieczeni ciemny KNORR
· 100 ml śmietany

Sposób przyrządzenia:
Pokrój w plastry umyte pieczarki, cebule pokrój w kosteczkę i wszystko razem usmaż na patelni. Dopraw farsz do smaku łyżeczką Fixu Danie na Dziś Soczysta karkówka z pieca KNORR. Dodaj do farszu dwie łyżki tartej bułki, posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.

Zrób szerokie nacięcie wzdłuż kawałka oczyszczonego z błon mięsa. Umieść farsz w nacięciu, a mięso otocz w pozostałym Fixie.

Umieść całość w załączonej torebce, zamknij klipsem i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 50 minut. Rozerwij pod koniec pieczenia torebkę, aby opiec powierzchnie schabu.
Przelej na patelnię sos powstały podczas pieczenia, dodaj do niego Sos do pieczeni ciemny KNORR i śmietanę, następnie całość doprowadź do wrzenia i podawaj z mięsem pokrojonym w plastry.
Danie doskonale udaje się też ze schabem środkowym bez kości.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *