4 kwietnia 2005 at 19:17
#43653
Eugeniusz
Participant
[b]Cukinia z grilla[/b]
Sk³adniki:
1 ¶rednia cukinia
ok. 100 ml oliwy
ocet winny
1 ³y¿ka posiekanej miêty
1 ³y¿ka posiekanego tymianku
sól
Sposób przyrz±dzenia:
Cukiniê pokroiæ wzd³u¿ na plastry grubo¶ci ok. 0,5 cm.
Oliwê wymieszaæ z zio³ami, doprawiæ sol±. Tak przygotowan± oliw± posmarowaæ ka¿dy plaster cukinii (z dwóch stron).
Piec na grillu ok. 2 minut z ka¿dej strony.
Podawaæ na gor±co, delikatnie skropione octem winnym.
autor: aganiok
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.