5 kwietnia 2005 at 18:34
#43693
Kasia
Participant
[b]Skrzyde³ka po szatañsku[/b]:
1 kg. skrzyde³ek kurzych.
marynata:
0,5 szkl. oliwy
0,5 szkl. soku z cytryny.
2 du¿e z±bki czosnku.
po 2 ³y¿eczki sproszkowanej ostrej papryki, ¶wie¿o zmielonego pieprzu i soli.
Skrzyde³ka umyæ osuszyæ i u³o¿yæ w p³askim naczyniu. Czosnek obraæ rozetrzeæ z sol± i wymieszaæ z pozosta³ymi sk³adnikami marynaty. Zalaæ ni± skrzyde³ka, przykryæ wstawiæ do lodówki na 24 godz. po wyjêciu z marynaty skrzyde³ka piec na grilllu, przewracaj±c od czasu do czasu i smaruj±c marynat±.
Przepis zosta³ nades³any na Druga Edycjê Konkursu Pychotki przez Ga¼dzinê.