4 kwietnia 2005 at 20:14
#43687
Eugeniusz
Participant
[b]Zapiekane ziemniaki z dipem czosnkowo -musztardowym[/b]
Sk³adniki:
ziemniaki (ilosæ wg uznania),
parê ³y¿ek musztardy,
200 ml ¶mietany,
200 ml jogurtu naturalnego,
3-4 z±bki czosnku,
bazylia, oregano (najlepiej ¶wie¿e),
ewentualnie szczypiorek,
parê kropli soku z cytryny,
cukier do smaku
Sposób wykonania:
Ziemniaki zapiec zawiniête w celowan.
¦mietanê wymieszaæ z jogurtem, dodaæ zmia¿d¿ony czosnek, musztradê, przyprawy, sok z cytryny. Wymieszaæ i doprawiæ lekko cukrem, aby dip nie by³ kwa¶ny. Ca³o¶æ dok³adnie wymieszaæ. Podawaæ z upieczonymi ziemniaczkami.
autor: Layla
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.