4 kwietnia 2005 at 19:41
#43669
Eugeniusz
Participant
[b]Pstr±gi z zio³ami[/b]
Sk³adniki:
4 oczyszczone pstr±gi,
sok z cytryny,
po 1/2 pêczka natki pietruszki i koperku,
1/2 fili¿anki oliwy,
po jednej ³y¿eczce majranku i tymianku
Sposób przyrz±dzenia:
Pstr±gi op³ukaæ, osuszyæ, skropiæ sokiem z cytryny. Odstawiæ do lodówki. Koperek i pietruszkê op³ukaæ, starannie os±czyæ, listki oderwaæ od ³ody¿ek i nape³niæ nimi ryby. Oliwê wymieszaæ z przyprawami. Oliw± z przyprawami natrzeæ ryby i na kwadrans wstawiæ do lodówki. Piec ryby na grillu smaruj±c marynat±.
autor: ??? (nieznany)
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.