4 kwietnia 2005 at 19:34
#43665
Eugeniusz
Participant
[b]Pieczarki z grila[/b]
Sk³adniki:
30 dkg pieczarek,
1 cebula,
5 dkg ¿ó³tego sera
sól, pieprz, oliwa
Sposób przyrz±dzenia:
Pieczarki myjê i (je¿eli mi siê chce obieram kapelusze ze skórki). Na patelni rozgrzewam oliwê i sma¿ê na niej na z³oty kolor pokrojon± drobno cebulê. Dodajê pokrojone drobno nó¿ki z pieczarek. Dodajê przyprawy i chwilê duszê. Farszem wype³niam kapelusze i posypujê startym serem. Pieczarki uk³adam na aluminiowej tacce i owijam foli± aluminiow±. Uk³adam na grilu na ok. 15 minut.
autor: Aanita
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.