[b]Krewetki Piratów z Karaibów[/b]
Sk³adniki:
1 opakowanie du¿ych krewetek, mro¿onych (250 g)
1 posiekana cebula
1 posiekana zielona papryka
2 ³odygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
1 papryczka chilli, drobno posiekana
1 puszka pomidorów pelati pokrojonych w kosteczkê
2 ³y¿ki przecieru pomidorowego+ 2 ³y¿ki wody mineralnej
tymianek, zielona natka pietruszki
Sposób przyrz±dzenia:
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulkê; dodaj seler, papryke, a na koñcu pomidory oraz "rozcieñczony" koncentrat. Poddu¶ kilka minut.
W miêdzyczasie rozgrzej patelniê grillow± lub grill w piekarniku; wrzuc rozmro¿one krewetki, lekko smaruj±c oliw± i posypuj±c tymiankiem oraz sol±.
Na talerz wylej sos; na nim roz³ó¿ zrumienione krewetki; posyp pietruszk±.
autor: niunia
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.