28 marca 2005 at 19:27
#43560
Kasia
Participant
Sernik na zimno:
40 dag. bia³ego sera.
2 galaretki cytrynowe.
2 ¶nie¿ki.
1 1/2 szkl. mleka.
1/2 szkl. cukru pudru.
sok z 1/2 cytryny.
2 galaretki wi¶niowe.
Do zmielonego sera dodaæ cukier puder i sok z cytryny, zmiksowaæ. Dodaæ tê¿ej±c± galaretkê cytrynow± rozpuszczon± w 1 1/2 szkl. wody a nastêpine ¶nie¿kê ubit± w 1 1/2 szkl. mleka. masê serow± wylaæ na upieczony wcze¶niej biszkopt lub biszkopty. Gdy trochê stê¿eje w lodówce, po³o¿yæ dowolne owoce i zalaæ galaretk± wi¶niow±..
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Ga¼dzinê.