24 marca 2005 at 18:19
#43486
Eugeniusz
Participant
[b]Babka "gotowana"[/b]
Sk³adniki:
4 jajka
1 kostka mragaryny
1,5 szkl cukru
2 szkl. m±ki
1 zapach rumowy ma³y
1 ³y¿eczka proszku do pieczenia
1 ³y¿ka kakao + ½ szkl. wody
Sposób przyrz±dzenia:
Do garnka w³o¿yæ margarynê, cukier, wodê zagotowaæ. Z ugotowanej masy odj±æ do rondelka 1/3 szklanki i odstawiæ (8 ³y¿ek). Po ostygniêciu masy dodaæ 4 ¿ó³tka, 2 szkl. m±ki, proszek do pieczenia wymieszaæ. Piec ok. 60 min. Do rondelka z reszt± masy dodaæ kakao gotowaæ ok. 3 min. mieszaj±c. Wystudzone ciasto polaæ gor±c± polew±.
autor: Doriz
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.