24 marca 2005 at 18:09
#43477
Eugeniusz
Participant
[b]Any¿ki[/b]
Sk³adniki:
2 jajka
4 ¿ó³tka
1/2 szklanki cukru
3/4 szklanki m±ki
odrobina drobnego any¿ku
Sposób przyrz±dzenia:
Jajka, ¿ó³tka, cukier i m±kê ucieramy oko³o 20 min. Na koñcu dodajemy any¿ (ja dodajê ok 1/2 ³y¿eczki), mieszamy i rozk³adamy na posmarowan± blachê. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 min. Po upieczeniu kroimy na dowolne kszta³ty i suszymy w piekarniku (najlepsze s± w³a¶nie wysuszone). Przechowujemy w puszce.
autor: Ancia
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.