23 marca 2005 at 21:25
#43433
Eugeniusz
Participant
[b]Bezy orzechowe[/b]
Sk³adniki:
4 bia³ka
20 dag cukru pudru
1 ³y¿ka cukru wanilinowego
1 ³y¿ka m±ki ziemniaczanej
szczypta soli
10 dag zmielonych orzechów
Sposób wykonania:
Bia³ka posoliæ i ubiæ na sztywn± pianê, dodaj±c stopniowo cukier i cukier waniliowy. Dodaæ m±kê ziemniaczan± i zmielone orzechy. Delikatnie wymieszaæ. Blachê wy³o¿yæ papierem do pieczenia. Masê wyciskaæ szpryc± lub k³a¶æ ³y¿eczk± ma³e ciasteczka. Suszyæ w piekarniku nagrzanym do 120°C przez 2 godziny.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.