23 marca 2005 at 21:17
#43429
Eugeniusz
Participant
[b]Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe[/b]
Sk³adniki:
70 dag brzoskwiñ
10 dag wiórków kokosowych
25 dag m±ki
10 dag cukru
1 ¿ó³tko
15 dag mas³a
2 ³y¿ki soku z cytryny
Sposób wykonania:
Brzoskwinie umyæ, obraæ pokroiæ w cz±stki. U³o¿yæ w wy³o¿onej papierem do pieczenia lub wysmarowanej mas³em tortownicy. Skropiæ sokiem z cytryny. Mas³o rozpu¶ciæ i wystudziæ. M±kê przesiaæ wymieszaæ z wiórkami kokosowymi i cukrem. Do mieszaniny dodaæ jajko i wlaæ mas³o. Wyrobiæ ciasto.
Ciasto rozkruszyæ na brzoskwiniach. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do I80°C.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.