23 marca 2005 at 20:21
#43409
Eugeniusz
Participant
[b]Gruszki w bia³ym winie[/b]
Sk³adniki:
-6 gruszek
-100 g cukru
-1 cytryna
-8 kulek kolorowego pieprzu ziarnistego
-butelka bia³ego wina
-2 laski wanilii
Sposób przyrz±dzenia:
Obraæ gruszki, zostawiaj±c ogonki, zagotowaæ w winie z sokiem z cytryny, cukrem, wanili±, pieprzem. Doprowadziæ do wrzenia i gotowaæ 20 min. U³o¿yæ gruszki w pucharkach. Sok, w którym siê gotowa³y, odparowaæ jeszcze 10 min. Zalaæ gruszki do po³owy. Do ka¿dego pucharka w³o¿yæ kawa³ek wanilii.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.
Post edited by: trunksql, at: 2005/03/23 17:30