15 marca 2005 at 22:55
#43256
Edyta
Participant
[b]Zupa gulaszowa[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
80 dag ziemniaków
1/2 kg chudego wo³owego miêsa
w³oszczyzna (z kapust±)
smalec
papryka s³odka i ostra
2 ³yzki koncentratu pomidorowego
2 cebule
sól
pieprz
t³uszcz
[i]sposób wykonania:[/i]
Miêso pokroiæ w kostkê, posoliæ i zrumieniæ na smalcu, prze³o¿yæ do garnka. Pietruszkê, marchewkê i seler zetrzeæ na tarce, cebulê pora i kapustê posiekaæ. W³o¿yæ do patelni na smalec i chwilê poddusiæ, prze³o¿yæ do garnka. Zalaæ wod± i dusiæ a¿ miêso zmiêknie. Ziemniaki obraæ i pokroiæ w kostkê. Dodaæ do garnka. Kiedy ju¿ bêd± miêkkie, zupê doprawiæ sol±, pieprzem, papryk± i dodaæ koncentrat.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)