15 marca 2005 at 22:26
#43255
Edyta
Participant
[b]Zapiekanka jajeczno-serowa[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
1 kg ziemniaków
25 dag ¿ó³tego ostrego startego sera
4 jajka
20-25 dag ¶mietany
2 czubate ³y¿eczki mas³a
zielenina
sól
bu³ka tarta
[i]Sposób wykonania:[/i]
Ziemniaki ugotowaæ w mundurkach, obraæ , poczekac a¿ wystygn± i pokroiæ w kostkê. Jajka ugotowaæ na twardo, obraæ i pokroiæ w plastry. Formê wysmarowac maslem, obsypaæ bu³k± tart±. Uk³adaæ warstawami ziemniaki z jajkami. posypuj±c sol±. Na koniec zalac ¶mietan± i posypaæ serem. Zapiec. Podaj±c posypaæ posiekan± zielenin±.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)