15 marca 2005 at 00:59
#43217
Edyta
Participant
[b]Makaron z kapust± i pieczarkami[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
25-20 dag makaronu
35 dag kwaszonej kapusty
15 dag pieczarek
2 jajka
1 cebula
starty ¿ó³ty ser
smalec
sól
bu³ka tarta
pieprz
[i]Sposób wykonania:[/i]
Makaron ugotowaæ w osolonej wodzie i odcedziæ. Kapustê ugotowaæ z ma³a ilo¶ci± t³uszczu, odparowaæ, odcedziæ i posiekaæ. Cebulê i pieczarki pokroiæ. Na patelni rozgrzaæ t³uszcz, podsma¿yæ na nim cebulê i pieczarki, dodaæ kapustê i zasma¿yæ. .Przyprawiæ sol± i pieprzem. Zestawiæ z ognia. Dodaæ jajko i makaron, wszystko razem wymieszaæ. Formê wysmarowaæ t³uszczem i posypaæ bu³k± tart±. Prze³o¿yæ masê, posypaæ ¿ó³tym serem i zapiec.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)