12 marca 2005 at 15:27
#43143
Mateusz
Participant
"Schabowy z szynk±"
Sk³adniki:
60 dag schabu
30dag wêdzonej szynki
sól, pieprz
sza³wia
olej do sma¿enia
0.5 szklanki wytrawnego wina
m±ka
1 szklanka roso³u
Sposób wykonania:
Schab pokroiæ na 6 kotletów i lekko je rozbiæ. Oprószyæ miêso sol±, pieprzem i pokruszonymi listaki sza³wi. Ka¿dy kotlet zawin±æ w plaster szynki. Zwi±zaæ nitk± lub spi±æ szpadk±. Obtoczyæ w m±ce i z obu stron sma¿yæ na oleju. U³o¿yæ w garnku, polaæ winem oraz roso³em i dusiæ parê minut.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.