Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 5

Home Forums Re:Partia nr 5

#43120
Mateusz
Participant

"Bryzole wieprzowe"

Sk³adniki:
50 dag chudej szynki bez ko¶ci
1 ³y¿ka m±ki
1 ³y¿eczka mas³a
sól, pieprz
t³uszcz do sma¿enia

Sposób wykonania:
Miêso oczy¶ciæ, umyæ, pokrajaæ w poprzek w³ókien na porcje, zbiæ t³uczkiem i obtoczyæ w m±ce. Rozgrzaæ mocno smalec na patelni, zrumieniæ z obu stron miêso, a nastêpnie zmniejszyæ ogieñ i dosma¿yæ na wolnym ogniu pod przykryciem. Mozna podlaæ odrobinê wody, ¿eby siê nie przypali³y. Oprószyæ sol± i pieprzem. Na ka¿dej porcji umie¶ciæ kawa³ek mas³a.

Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.