11 marca 2005 at 23:12
#43100
Edyta
Participant
[b]krem z bryndzy i twaro¿ku[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
10 dkg bryndzy
15 dag twaro¿ku
15 dag wedzonej makreli
5-7 rzodkiewek
3 cebule ze szczypiorkiem
zielony koper
sól
pieprz
papryka
1 ³y¿ka gêstej ¶mietany
1 ³y¿ka majonezu
[i]Sposób wykonania:[/i]
Bryndzê, twaro¿ek, ¶mietanê i majonez rozetrzeæ. Przyprawiæ sola i pieprzem, dodaæ sporo papryki. Cebule pokroiæ w drobn± kosteczkê, szczypior posiekaæ, rzodkiew pokroiæ w plasterki, rybê rozdrobniæ. Wszystkie sk³adniki wymieszaæ. Posypac posiekanym koperkiem.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)