11 marca 2005 at 22:20
#43092
Edyta
Participant
[b]Puree z grochu z parówkami[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
40 dag grochu
2 ugotowane ziemniaki
1/2 szklanki mleka
sól
pieprz
majeranek
1 cebula
6 dag t³uszczu
4-5 parówek
[i]Sposób wykonania:[/i]
Namoczony groch ugotowaæ. Miêkki odcedziæ i odparowaæ, przetrzeæ przez sito. Ziemniaki ugotowaæ, a potem utrzeæ z mlekiem. Dodaæ przetarty groch, wymieszaæ i przyprawiæ sol± i majerankiem. Cebulê pokroiæ i podsma¿yæ w t³uszczu, dodaæ zmia¿d¿ony czosnek i polaæ tym puree. Podawaæ razem z gor±cymi parówkami.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)