11 marca 2005 at 13:11
#43028
Mateusz
Participant
"Kotleciki z jajek"
Sk³adniki:
6 jajek na twardo
6 ³y¿ek tartej bu³ki
2 jajka surowe
3 ³y¿ki oleju
2 ¶redniej wielko¶ci cebule
kilka ³y¿ek ¶mietany
sól, pieprz
t³uszcz do sma¿enia
Sposób wykonania:
Drobniutko posiekan± cebulê podsma¿yæ lekko na 3 ³y¿kach mocno rozgrzanego oleju. Jajka posiekaæ, dodaæ cebulê, tart± bu³kê, surowe jajka, doprawiæ sol± i pieprzem. Je¶li masa jest zbyt sucha, dodaæ ¶mietanê. Dobrze wyrobiæ rêk±, formowaæ kotleciki, obtaczaæ w tartej bu³ce i obsma¿yæ na moco rozgrzanym t³uszczu.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier