11 marca 2005 at 13:07
#43027
Mateusz
Participant
"Jajka faszerowane sma¿one"
Sk³adniki:
4 jajka
2-3 ³y¿ki mas³a
2-3 ³y¿ki ¶mietany
0.5 pêczka szczypiorku lub natki z pietruszki
sól, piprz
bu³ka tarta
Sposób wykonania:
Jajka umyæ, ugotowaæ na twardo, sch³odziæ w zimnej wodzie, przekroiæ ostrym no¿em razem ze skorupk± wzd³u¿ na po³ówki. Wybaæ jajka ³y¿eczk± i drobno posiekaæ. Dodaæ 2 ³yzki mas³a, ¶mietanê, drobno posiekany szczypiorek lub natkê z pietruszki. Dobrze wymieszaæ, na³o¿yæ w skorupki, posypaæ tart± bu³k±, przyklepaæ ³y¿k±, sma¿yæ na rozgrzanym ma¶le, k³ad±c posypan± stron± do do³u.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier