12 lutego 2005 at 01:49
#42450
Katarzyna
Participant
Cannelloni z Sorrento
12 p³atów lazanii
40 dag ricotty
2 kulki (25 dag) mozzarelli
10 dag parmezanu
10 dag pokrojonej szynki
1 posiekana cebula
10 listków bazylii
³y¿ka mas³a
sól
pieprz
po 1.5 szklanki sosu beszamelowego i pomidorowego z bazyli±
Cebulê usma¿yæ na ma¶le, dodaæ szynkê, sma¿yæ minutê. Zmiksowaæ mozzarellê z ricott± i po³ow± parmezanu, bazyli±, cebul± i szynk±. Posmarowaæ ugotowane p³aty lazanii, zrolowaæ, zawi±æ brzegi. W³o¿yæ do formy, polaæ beszamelem i sosem pomidorowym. Posypaæ reszt± parmezanu. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.