14 lutego 2005 at 11:57
#42520
Katarzyna
Participant
Fesconati z polêdwiczk±
Sk³ad:na 1 porcjê
10 dkg makaronu fesconati(albo penne)
2 plasterki z polêdwiczki wieprzowej
3 dkg mascarpone
3 dkg gorgonzoli
sól, pieprz,ga³ka muszkato³owej
1/2 cebuli
1 ³y¿eczka mas³a
50 ml bulionu
olej
natka do dekoracji
Sposób wykonania:
Cebulê i gorgonzolê pokroiæ w kostkê. W rondlu rozgrzaæ mas³o i zeszklic cebulê.Wlaæ bulion,zagotowaæ.Dodaæ mascarpone,wymieszaæ zagotowaæ. Dodaæ gorgonzole.Doprawiæ sol±, pieprzem i ga³k±. Usma¿yæ plastry polêdwiczki opruszone sol± i pieprzem. Makaron ugotowaæ. Makaron polaæ sosem serowym a obok po³o¿yæ polêdwiczki. Udekorowaæ natk±.