14 lutego 2005 at 11:24
#42518
Katarzyna
Participant
Penne z krewetkami i papryk±
Sk³ad:
50 dkg makaronu penne
sól, pieprz
1 kg ró¿nokolorowej papryki
1 cebula
2 z±bki czosnku
10 dkg mas³a zio³owego
25 dkg oczyszczonych i obranych krewetek np:mro¿onych
6 ³y¿ek oliwy
12 dkg oliwek czarnych
natka
Sposób wykonania:
Makaron ugotowaæ. Papryki i cebulê pokroiæ w kostkê, czosnek przecisn±æ przez praskê. Ma patelni rozgrzaæ 1/3 mas³a, w³o¿yæ rozmro¿one krewetki, sma¿yæ 2 minuty. Krewetki wyj±æ, na patelniê wlaæ oliwê i podsma¿yæ na niej 5 min paprykê ,cebulê i czosnek. Dodaæ krewetki, oliwki i resztê mas³a. Podgrzewaæ, a¿ mas³o sie stopi. Wymieszaæ z makakonem,doprawiæ sol± i pieprzem. Posypaæ natk±.