Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia nr 4

Home Forums Re:Partia nr 4

#43056
Mateusz
Participant

"Duszone grzyby z zielon± pietruszk±"

Sk³adniki:
50 dag podgrzybków
25 dag pieczarek
15 dag browików
10 dag boczku
2 cebule ¶redniej wielko¶ci
1-2 ³y¿ki posiekanej natki pietruszki
2 ³y¿ki mas³a
sól, pieprz

Sposób wykonania:
Grzyby oczy¶ciæ, umyæ, ma³e grzyby pozostawiæ w ca³o¶ci, du¿e pokrajaæ w kawa³ki. Cebule obraæ, drobno pokroiæ. Boczek pokroiæ w kostkê, podsma¿yæ. Dodaæ roztopione mas³o, podsma¿yæ na nimcebulê, dodaæ grzyby, przpyprawiæ sol± i pieprzem. Dusiæ oko³o 20 minut do miêkko¶ci. Psypaæ natk±.

Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier