11 marca 2005 at 14:16
#43048
Mateusz
Participant
"Gulasz grzybowy"
Sk³adniki:
1 kg grzybów
2 cebule
3-4 pomidory
1 szklanka roso³u
3 ³y¿ki oleju
1 ³y¿eczka m±ki zemniaczanej
po 0.5 ³y¿eczeki oregano i tymianku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Grzyby oczy¶ciæ, umyæ i pokoiæ. Cebule obraæ i pokroiæ w plastry. Pomidory sparzyæ i obraæze skóry. Na zrogrzanym oleju obsma¿yæ grzyby cebul±, wlaæ rosó³, dodaæ pomidory i przyprawy dusiæ oko³o 15-20 minut. M±kê rozmieszaæ z 0.5 szklanki wody, wlaæ do gulaszu i zagotowaæ.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier