11 marca 2005 at 14:00
#43043
Mateusz
Participant
"Borowiki duszone"
Sk³adniki:
0.5 kg borowików
6 ³y¿ek mas³a
3 cebule
sól, piprz
2-3 ³y¿ki ¶mietany
Sposób wykonania:
M³ode i zdrowe borowiki oczy¶ciæ, umyæ, pokraj±c w paski. Sparzyæ, odcedziæ i w³o¿yæ do rondla. Cebulê obraæ, drobno posiekaæ i podsma¿yæ na ma¶le. Dodaæ do niej grzyby, posoliæ, popieprzyæ i dusiæ. Nastêpnie w³o¿yæ parê ³y¿ek ¶mietany, pomieszaæ i dusiæ, a¿ potrawa zgêstnieje.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier