7 marca 2005 at 23:32
#42929
Edyta
Participant
[b]Kotlety zio³owe z serem[/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
25 dag miêsa mielonego ( nie drobiowego)
1/2-1 jajko
1/2 bu³ki
2 plastry sera
natka pietruszki
szczypiorek
koperek
mleko (do namoczenia bu³ki)
sól
pieprz
papryka mielona
zio³a prowansalskie
olej
[i]Sposób wykonania:[/i]
Do miêsa wbiæ jajko. Bu³kê namoczyæ i odcisn±æ tak¿e dodac do miêsa oraz sól, pieprz, posiekan± natkê pietruszki, szczypiorek i koperek. Dobrze wyrobiæ aby masa by³a jednolita. Uformowaæ z niej kotlety ( p³askie). Obsma¿yæ je na patelni (na oleju) z obu stron. Obsypaæ zio³ami prowansalskimi. Polo¿yæ na kotlecie kawa³ek sera i sma¿yc dalej a¿ ser siê rozpu¶ci.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)