7 marca 2005 at 21:44
#42921
Katarzyna
Participant
Sznycle panierowane w orzeszkach ziemnych
Sk³ad:
50 dkg piersi indyka
35 dkg orzeszków ziemnych
3 ³y¿ki mas³a orzechowego
3 ³y¿ki sosu sojowego
3 ³y¿ki mas³a
3 ³y¿ki oleju
1 ³y¿eczka sosu tabasco
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Miêso myjemy, osuszamy, kroimy w poprzek w³ókien na plastry grubo¶ci ok. 1,5 cm, lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy. Mas³o orzechowe mieszamy z sosem sojowym, sosem tabasco oraz 1 ³y¿k± wody i smarujemy sznycle z obu stron. Orzeszki rozdrabniamy, obtaczamy w nich sznycle i sma¿ymy na rozgrzanym oleju z dodatkiem mas³a, po ok. 3 min z obu stron.