7 marca 2005 at 14:54
#42892
Katarzyna
Participant
Krem malinowo-truskawkowy
Sk³ad:
15 dkg malin
15 dkg oczyszczonych truskawek
10 dkg cukru
600ml jogurtu naturalnego
10 dkgcukru pudru
aromat waniliowy
4 ³y¿eczki ¿elatyny
5 ³y¿ek soku cytrynowego
szklanka bitej ¶mietany
Sposób wykonania:
¯elatynê namoczyæ. 1/2 szklanki wody gotowaæ przez 2 minuty z cukrem kryszta³em, dodaæ umyte pokrojone owoce ,zagotowac i poj±czyæ z 1/2 ¿elatyny.Dodaæ ³y¿kê soku cytrynowego i ostudziæ.Jogurt wymieszaæ z cukrem pudrem, aromatem waniliowymi sokiem cytrynowym. Dodaæ ¿elatynê. Odstawiæ na 10 minut do lodówki. Po³±czyæ z bita ¶mietan±.Obie masy wk³adaæ na przemian do miseczek,chlodziæ ok 3 godziny.