tak sobie my¶le i my¶le czy wam to wklepaæ czy nie? bo nie wiem czy mnie o reklame nie posadzicie…a nie wiem czy mi wolno co¶ zareklamowaæ…
No ale powiem o co chodzi nie u¿ywajac nazwy firmy:)
Wiekszo¶æ gotujacych badz piecz±cych osob w domu nienawidzi robic ciasta dro¿d¿owego…bo wyrabiaie go jest okropna mêk± i z dro¿dzami trzeba sie specjalnie obchodzic.. Znalaz³am na to rozwi±zanie:) Pewna firma wymy¶li³a miskê, której tworzywo i szczelne zamkniêcie pozwala na robienie ciasta dro¿d¿owego bez wyrabiania..
Wygl±da to tak: 5 dkg dro¿d¿y
8 ³y¿eczek cukru
cukier waniliowy
2 ¿ó³tka
szklanka lekko podgrzanego mleka
2 lyzki oleju
3 szklanki maki
szczypta soli
Do miski wrzucamy po kolei
drozdze i cukier ..i mieszamy albo zostawiamy na chwilê az dro¿d¿e sie rozpuszcz±
¿óltka , cukier waniliowy i sól…i znow mieszamy
mleko i olej …i mieszamy aby cukier sie rozpusci³
m±ka…i mieszamy aby wszystkie skladniki sie po³±czy³y
opruszyæ m±k±
zamknaæ miskê szczelnie
teraz miske polo¿yæ w miednicy w ciepl± woda..po pewnym czasie miska sie otworzy bo ciasto podroslo…trzeba ja zamkn±æ..otworzy siê drugi raz…znow zamkn±æ..otworzy siê trzreci raz…ciasto gotowe. Czy moze byæ co¶ prostszego?? :laugh:
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi