7 marca 2005 at 02:39
#42876
Katarzyna
Participant
Pomidory nadziewane pieczarkami
sk³ad:
4 du¿e pomidory
2 ³y¿ki mas³a
1 cebula
20 dkg pieczarek
1 ³y¿ka tartego ¿ó³tego sera
2 ³y¿ki gêstej ¶mietany
m±ka do zagêszczenia
sól i pieprz
zielenina
sposób wykonanania:
Z pomidorów ¶ci±æ czubki, wyj±æ mi±¿sz. Miseczki posypaæ sol± i pieprzem, odstawiæ. Cebulê pokroiæ i zeszkliæ, dodaæ pokrojone pieczarki. Udusiæ. Wszystko oprószyæ m±k±, wlaæ ¶mietanê, dodaæ posiekan± zieleninê, zagotowaæ, przyprawiæ. Mas± wype³niæ pomidory, polaæ roztopionym mas³em, posypaæ serem, zapiec.