9 lutego 2005 at 02:05
#42356
Katarzyna
Participant
Zupa krem z groszku
15 dkg groszku(mo¿e byæ mro¿ony)
1,5 ³y¿ki mas³a
1 ³y¿ki posiekanej cebuli
1 ³y¿ka pokrojonego w kostkê selera
1 ³y¿ka posiekanego pora
600ml bulionu
100ml smietany
1 ³y¿ka maki
sól
Warzywa bez groszku dusiæ na ma¶le,domieszaæ m±kê. Po 5 min dolaæ 0,5 l roso³u. Gotowaæ 20 min,posoliæ do smaku. W osobnym garnku ugotowac- 20 min groszek,odcedziæ. Prze³o¿yæ groszek do warzyw,dolaæ resztê roso³u. Ca³o¶æ zmiksowaæ lub przetrzeæ. dodaæ ¶mietanê.Zagotowaæ.