9 lutego 2005 at 20:28
#42393
Katarzyna
Participant
Penne puttanesca
50 dkg makaronu penne
po 3 ³y¿ki posiekanej bazyli i natki
sos:50 dkg dojrza³ych obranych pomidorów
1/2 szklanki czarnych oliwek
3 posiekane z±bki czosnku
4 fileciki anchois
2 ³y¿ki octu winnego
1/2 szklanki oliwy
2 ³y¿ki kaparów
1/2 ³y¿eczki ostrej papryki
sól, pieprz
Penne ugotowaæ. Pomidory pokroiæ w kosteczkê. Oliwki, czosnek i fileciki drobno posiekaæ i po³±czyæ z pomidorami. Dodaæ kapary i polaæ oliw± wymieszn± z octem i papryk±. Wymieszaæ sos z gor±cym makaronem, posypaæ natk± i bazyli±.