2 kwietnia 2005 at 17:44
#43632
Eugeniusz
Participant
[b]Ciasto krêcone[/b]
Sk³adniki:
pó³ paczki mas³a ro¶linnego
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mleka
3 jajka
0,5 kg m±ki
3 ³y¿eczki proszku do pieczenia
rodzynki
3 ³y¿ki kakao
Sposób przyrz±dzenia:
Mas³o utrzeæ z cukrem i ¿ó³tkami przez 15 minut. Do utartej masy dodaæ m±kê, proszek do pieczenia i mleko. Wymieszaæ razem wszystko bardzo dok³adnie. Bia³ka ubiæ na sztywno. Dodaæ do ciasta i delikatnie wymieszaæ. Na koniec dodaæ rodzynki. Po³owê ciasta wlaæ do wysmarowanej mas³em i posypanej tart± bu³k± brytwanki. Do drugiej po³owy dodaæ kakao. Wlaæ delikatnie do tej samej brytwanki. Piec przez 45 minut.
autor: ??? (nieznany)
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.