2 kwietnia 2005 at 17:41
#43628
Eugeniusz
Participant
[b]Ciasto jesienne[/b]
Sk³adniki:
margaryna lub mas³o 1 kostka
mleko 10 ³y¿ek
cukier 1 szk.
jaja 3 sztuki
m±ka 2 szk.
proszek do pieczenia -12 paczki
aromat
jab³ka 1 kg. pokrojone w ósemki,
po³o¿one na samo dno bryfanny
sposób przygotowania
Nale¿y podgrzaæ margarynê lub mas³o razem z mlekiem i cukrem. Do poprzednio podgrzanej, a nastepnie ostudzonej masy dodaæ jajka, m±kê, proszek do pieczenia i aromat. Nastêpnie wylaæ ciasto na jab³ka w brytfannie i piec w 200 stopni C przez oko³o 1 godz.
autor: rynia2
Sposób przyrz±dzenia:
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.