[b]Ciasto Cassate[/b]
Sk³adniki:
Ciasto: biszkopt
Krem:
pó³torej szklanki mleka
pó³torej szklanki cukru
6 jaj
bakalie, zapach rumowy
1 i 1/4 kostki mas³a (takiej 25 dkg)
2 ³y¿ki kakao
1 galaretka taka jak owoce
owoce z kompotu lub z puszki (najlepsze brzoskwinie)
Sposób przyrz±dzenia:
Upiec cienki biszkopt z 3-ch jaj na ¶redni± tortownicê i pozostawiæ go w tortownicy.
Krem:
Jajka roztrzepaæ, wlaæ do zimnego mleka, wsypaæ cukier. Razem gotowaæ na wolnym ogniu do zgêstnienia. Po wystudzeniu wkrêciæ mas³o w masê. Masê podzieliæ na dwie czê¶ci. Do jednej dodaæ kakao, zapach rumowy i dowolne bakalie + mo¿na dodaæ kawa³eczki czekolady. Do drugiej czê¶ci masy dodaæ tochê soku z cytryny.
Na biszkopt wy³o¿yæ: masê ciemn±, na to masê jasn±, u³o¿yæ os±czone owoce, zalaæ galaratk± i wstawiæ do lodówki.
autor: Milunia
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.