2 kwietnia 2005 at 17:11
#43605
Eugeniusz
Participant
[b]Ciastka miodowe[/b]
Sk³adniki:
25 dkg m±ki,
10 dkg cukru pudru,
10 dkg migda³ów,
20 dkg miodu,
5 jaj,
5 dkg cykaty,
skórka cytrynowa i pomarañczowa do smaku,
t³uszcz do formy.
Sposób przyrz±dzenia:
Migda³y sparzyæ, obraæ ze skórki, posiekaæ. Jaja umyæ, wybiæ ze skorupek do naczynia, utrzeæ z cukrem, miodem, startymi skórkami i przesian± m±k±. Nastêpnie prze³o¿yæ do wysmarowanej t³uszczem formy, wyrównaæ powierzchniê, posypaæ migda³ami i drobno pokrajan± cykat±, upiec w gor±cym piekarniku. Po upieczeniu pokrajaæ w kwadraty.
autor: bonti
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez trunksql.