Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia 7

Home Forums Re:Partia 7

#43396
Mateusz
Participant

"Boeuf a la strogonow"

Sk³±dniki:
40 dag rostbefu
6 cebul
1 ³y¿ka smalcu
1 szklanka ¶mietany
1 ³y¿ka przecieru pomidorowego
sól, pieprz
0.5 kg pieczarek

Sposób wykonania:
umye i oczyszczone z b³on miêso pokrajaæ w kostkê, obtoczyæ w m±ce i obrumieniæ na patelni, na rozgrzanym t³uszczu. Prze³ozyæ do rondla, osoliæ, podlaæ wod± i dusiæ na wolnym ogniu pod przykryciem oko³o 1.5 godziny. Na ostatnie pó³ godziny dodaæ pokrajan± w piórka cebulê i pokrojone, podsma¿one na patelni pieczarki. Na koniec dodaæ ¶mietanê, je¶li kto¶ lubi to wymieszan± z przecierem pomidoowym, jesli nie to mo¿e byæ bez przecieru, przyprawiæ do smaku sol± i pieprzem, zagotowaæ.

Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.