Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia 7

Home Forums Re:Partia 7

#43394
Mateusz
Participant

"Ragout wo³owe z pieczarkami"

Sk³adniki:
40-50 dag wo³owiny
1 ³y¿ka smalcu
10 dag pieczarek
2 cebule
1 ³y¿eczka przecieru pomidorowego
0.5 ³y¿ki m±ki
0.5 szklanki ¶mietany
2 z±bki czosnku
sól, pieprz
2 ³y¿ki posiekanej natki pietruszki
szczypta majeranku

Sposób wykonania:
Miêso pokroiæ w cienkie plastry, rozbiæ t³uczkiem. Natrzeæ sol± ugniecion± z czosnkiem i majerankiem, popieprzyæ, pokroiæ drobno cebulê, podsma¿yæ na smalcu, w³o¿yæ na patelniê miêso, zrumieniæ z obu stron, podlaæ trochê wody i dusiæ pod przykryciem. Pieczarki oczy¶ciæ, umyæ, osuszyæ, drobno pokrajaæ, dodaæ do miêsa i udusiæ do miêkko¶ci. Sos: wlaæ do rondelka ¶mietanê wymieszan± z m±k± oraz przecierem pomidorowym i zagotowaæ, dodaæ natkê pietruszki, przyprawiæ do smaku sol± i pieprzem.

Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.