21 marca 2005 at 17:37
#43391
Mateusz
Participant
"Sztuka miêsa z sosem"
Sk³adniki:
1 kg wo³owiny bez ko¶ci lub 1 kg z ko¶ci±
w³oszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, 0.5 selera)
sól, pieprz w ziarnkach
2-3 ziarnka ziela angielskiego
listek laurowy
tarta bu³ka
1 ³y¿ka mas³a
Sposób wykonania:
Zalaæ miêso wrz±c± osolon± wod±, tak aby by³o zakryte. Dodaæ pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, gotowaæ miêso oko³o 1 godziny. Obraæ w³oszczyznê, umyæ, dodaæ do miêsa, gotowaærazem oko³o 0.5 godziny. Wyj±æ miêso, ostudziæ, pokroiæ w plastry, u³ozyæ pojedyncz± warstw± na pó³misku, polaæ gêstym sosem- chrzanowym, koperkowym, cebulowym, pomidorowym lub grzybowym.
Przepis zosta³ nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez Xawier.