16 marca 2005 at 10:52
#43278
Edyta
Participant
[b]Kotlety z kapusty [/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
20 dag gotowanego miêsa
80 dag kapusty cukrowej
2 jajka
1 cebula
bu³ka tarta
sól
pieprz
ga³ka muszkato³owa
t³uszcz
[i]sposób wykonania:[/i]
Kapustê pokroiæ na kawa³ki ugotowaæ i odcisn±æ. Przepu¶ciæ przez maszynkê razem z miêsem. Dodaæ 1 jajko i jedno ¿ó³tko, przyprawiæ do smaku. Cebulê drobno pokroiæ i podsma¿yæ. Dodaæ j± do miêsa i kapusty, wsypaæ oko³o ³y¿ki bu³ki tartej. Dok³adnie wymieszaæ. Formowaæ kotlety, smarowaæ lekko bia³kiem i obtaczaæ w bu³ce tartej. Sma¿yæ na patelni z obu stron.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)