16 marca 2005 at 23:22
#43311
Edyta
Participant
[b]Cytrynowa babka [/b]
[i]Sk³adniki:[/i]
1/2 kg m±ki
1/2 szklanki mleka
1i1/2 szklanki cukru
1 kostka margaryny
4 jaka
1 opakowanie proszku do pieczenia
2-4 dag startej skórki z cytryny
4-6 dag rodzynków
[i]Sposob wykonania:[/i]
Margarynê utrzeæ z cukrem i jajkami, dodaæ m±kê, proszek do pieczenia i mleko, wymieszaæ. Dodaæ start± skórkê cytrynow± i rodzynki (wcze¶niej namoczone w wodzi i ods±czone). Wszystlo dok³adnie wymieszaæ. Prze³o¿yæ do formy.
Piec oko³o 60-70 minut w temperaturze oko³o 200 stopni C.
Przepis zosta³a nades³any na Drug± Edycjê Konkursu Pychotki przez (mudzia)
Post edited by: mudzia, at: 2005/03/16 20:23