Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Re:Partia 5

Home Forums Re:Partia 5

#42624
Katarzyna
Participant

Potrawka w sosie koperkowym
Sk³ad:
80dkg cielêciny bez ko¶ci
2 ³y¿ki mas³a
1/2 litra bulionu
1/2 szklanki ¶mietany l8%,
3 ³y¿ki m±ki,
sól
10 ziaren pieprzu czarnego ziarnistego
5 li¶ci laurowych
10 ziaren ziela angielskiego
4 ³y¿ki koperku
szczypta pieprzu bia³ego

Sposób wykonania:
Cielêcinê gotowaæ 1 godz. w osolonej wodzie, z dodatkiem ziaren pieprzu, ziela i li¶ci laurowych. Roztopiæ mas³o, dodaæ m±kê, rozprowadziæ bulionem i zagotowaæ. Sos doprawiæ sol± i pieprzem. Dodaæ ¶mietanê i koperek, nie gotowaæ. Miêso pokroiæ w kostkê i po³±czyæ z sosem.